Pozivamo Vas na predavanje na temu  predstavljanja nacrta natječaja za podmjeru 6.2 Programa ruralnog razvoja „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području“ koje će se održati u nedjelju 2.srpnja 2017. godine s početkom u 20,00 sati u Čakavskoj kući u Žminju.

Raspisivanje podmjere 6.2 Program ruralnog razvoja „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području“očekuje se  u mjesecu rujnu od strane Ministarstva poljoprivrede.

Ovim natječajem poticati će se ulaganja u sektor prerade i marketinga, Sektor pružanja usluga u ruralnim područjima (kupnja opreme za poljoprivrednu mehanizaciju), opremanje dječjeg vrtića, igraonice za djecu, sportsko-rekreativna građevina, Sektor tradicijski, umjetnički obrt uključujući obrte za izradu suvenira, Sektor turizma u ruralnom području koji obuhvaća građenje i/ili opremanje građevina za obavljanje ugostiteljske djelatnosti (kuće za odmor, agroturizam). Iznos potpore je 50.000 EUR.

Također  predstaviti će se ukratko i ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH, te porezne obveze potencijalnih korisnika mjera ruralnog razvoja.

Predavanje organizira LAG „Središnja Istra“ u suradnji s konzultantskim poduzećem Eurokonzalting iz Pule.

Bartulja 2017

Preuzimanja

Službeni glasnik