Za sav promet zatvara se centar Žminja

Načelnik Općine Žminj, Željko Plavčić održao je 02.09.2019. tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavio novu regulaciju prometa centrom Žminja, radi rekonstrukcije križanja i izgradnje kružnog toka.

Riječ je o rekonstrukciji Županijske ceste 5077 - 5079 i ulice 9. rujna, odnosno samog centra Žminja. Kako je rekao Plavčić, novim kružnim tokom želja je povećati protočnost, ali i sigurnost svih sudionika u prometu. "Vrijednost projekta je nešto manje od dva milijuna kuna i u cijelom projektu zajedno sudjeluju Općina Žminj i Županijska uprava za ceste Istarske županije."

Plavčić je rekao kako će se dovršetkom ovog projekta, dovršiti i uređenje centra Žminja. "Planiramo je zatvaranje samog centra gdje se obavljaju radovi te će prometovanje biti onemogućeno 90 dana, a radove izvodi Cesta d.o.o. Molim sve naše mještane i goste za strpljenje.’’ poručio je načelnik Žminja, Željko Plavčić dodavši kako će se realizacijom ovog projekta osigurati kvalitetna protočnost, ali i povećati sigurnost prometovanja.